Michael den Hartog | Januari 2024

"Mylogenics is een unieke revalidatie & behandelmethode voor alle soorten blessures"

Growing

Mylogenics is een zeer effectieve test- en behandelmethode bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering, maar ook preventief kan het worden ingezet om blessures te voorkomen. Bij Mylogenics gaan we op zoek naar de oorzaak om juist die te behandelen. Bij 80% van de blessures is  daar waar je pijn hebt, vaak niet de oorzaak van de (langdurige) klacht. Onze Mylogenics-practioner Michael helpt je om je klachten te verminderen of er zelfs helemaal vanaf te komen. Wij behandelen ook niet-members.

Door middel van spiertesten sporen we binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Deze disfuncties kunnen verschillende oorzaken hebben: Verklevingen en neuromusculaire disfuncties komen zeer vaak voor. Dit kunnen we verhelpen met Release, Rehab en Activation technieken. En uiteindelijk dien je het geblesseerde deel van je lichaam weer actief en functioneel te gaan gebruiken, dit doen we in de persoonlijke trainingen maar kan ook zeker in de groep. 

Welke klachten en/of blessures zijn geschikt voor een Mylogenics behandeling? Wat ervaar je in een Mylogenics behandeling? 

Mylogenics is in principe geschikt voor iedereen: van iemand die 2x per week traint, een professional atleet, een drukke zakenman tot huisvrouw. Veel members die 2x per week bij ons trainen zijn erg tevreden over de Mylogenics methodiek vanwege de verassende resultaten die worden bereikt bij hun klachten of blessures. Mylogenics is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder: 

 • Rugklachten                                                     
 • Golf en tennis blessures
 • spierverrekkingen 
 • heupblessures 
 • schouderpijn en schouderblessures 
 • knieblessures 
 • voetpijn  
 • nekpijn 
 • achillespeesklachten
 • enkelproblemen 
 • polsblessures 
 • bovenbeenblessures 

Een Mylogenics behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. Als er geen of weinig resultaat is zal er de volgende behandeling op zoek gegaan worden naar een andere oorzaak. Wij onderzoeken en werken met onze handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, pezen, banden en zenuwen. 

Ook kunnen we diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren. 

Mylogenics is een veilige manier van behandelen. 

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld 25-30 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verbeteren van (chronische) klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven. 

De behandeling kan over het algemeen gewoon worden uitgevoerd door de kleding heen. Het is ook aan te raden gemakkelijke kleding te dragen. Bij voorkeur sportkleding.

Hoe voelt een Mylogenics behandeling? En hoelang duurt het voordat ik resultaten merk? 

Mylogenics is een niet invasieve en veilige manier van behandelen. De Mylogenics behandeling kent geen bijwerkingen en levert bijna altijd direct zeer goede resultaten en directe pijnverlichting op. De spieren en pezen kunnen tijdens de behandeling oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden losgemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is slechts tijdelijk; het verdwijnt vrijwel direct zodra de beweging of de druk van de behandelaar tijdens het specifieke protocol gestopt wordt. 

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als die van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd.

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al direct een positief resultaat. Dit kan een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van een “doof gevoel” in de ledematen zijn. Gemiddeld zijn 1-3 behandelingen voldoende.

Deze behandelmethodiek werd ontwikkeld door Coen Luiken, zelf fysiotherapeut afkomstig van het Nederlands Korps Mariniers en tevens grondlegger van Overload Worldwide. Mylogenics™ richt zich op Preventie, Prestatieverbetering en Behandeling en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve technieken uit verschillende behandelmethoden.

“Everybody is right. If you take the right person, with the right problem, for the right treatment for the right amount of time.”
- Overload Worldwide

Kies jij voor groei?

No excuses,
start growing.

Ben jij klaar voor the next level en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  

Je bent altijd welkom voor een kennismaking.

Adresgegevens

Moerbei 8a
3371 NZ  Hardinxveld-Giessendam

06 251 657 25
info@growing.nl

Geen event meer missen?

Wil je geen event missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een mail wanneer je jezelf aan kunt melden voor een event.

Inschrijven