Juli 2023

Met deze 5 tips blijf jij fit tijdens de zomer.

IMG 5747

It's summertime en we mogen op vakantie en daar hebben we heel veel zin in. Het is mooi hoe wij als mens geprogrammeerd zijn als het op vakantie aankomt. We 'gooien alles overboord' en we gaan er optimaal van genieten, want we hebben er hard voor gewerkt. Ook zijn we er ‘aan toe’ maar we komen minder fit en met de extra kilo's thuis.

Ben je of ga je nog op vakantie? Neem deze tips ter harte tijdens je vakantie, dat helpt je om fit en energiek te blijven tijdens je vakantie.

Het lijkt wel of we even willen ontsnappen aan een keurslijf van werk en verplichtingen. We moeten al zoveel, dus nu moeten we even helemaal niks. We belonen onszelf met een goed boek, zon en eten, veel eten. En drinken, veel drinken. Dit voelt goed! Dat is eigenlijk best gek, want voor de vakantie willen we ‘in shape’ zijn en tijdens de vakantie gaan alle remmen los. Totdat we weer thuis komen en ontdekken dat we toch iets te vrij zijn geweest en ja alle goede voornemens hebben we op de terugreis al gemaakt…

Met deze 5 tips ga je heerlijk genieten èn blijf je fit op je welverdiende vakantie. 

  1. Houd je energiebalans in de gaten. Train jezelf om je bewust te zijn van je eetpatroon tijdens je vakantie. Geen obsessief gedrag, maar gewoon alert zijn op wat je in je mond stopt. Eet niet meer dan je normaal doet en ja dat ene ijsje mag echt wel.
  2. Geniet met mate. Gooi niet al je principes overboord, maar hou je vast aan je reguliere eetpatroon. En ja je mag zeker een glaasje wijn bij je eten.
  3. Beweeg elke dag. Helemaal niks doen vind je reptielenbrein (die stem in je hoofd die altijd dingen goed kletst en uitstelt) een prima plan, maar het doet niks voor je lijf. Ook al denk je misschien dat volledige rust het beste is, het tegendeel is waar. Je wordt stijver, loom en conditie neemt snel af. Houd je sportroutine vast op vakantie. Check youtube voor praktische work outs en neem je sportoutfit mee.
  4. Maak afspraken met jezelf. Zodra je ergens blind ingaat, zal je over het algemeen worden geleid door emoties en gedachten en niet door ‘je verstand’. Ga je uit eten, spreek dan van tevoren met jezelf af wat je neemt en niet neemt. En ja ook zonder alcohol of veel eten is je ‘vakantie’ best gezellig.
  5. Ben met oprechte aandacht bij je dierbaren. Veel mensen blijven toch een beetje doorwerken tijdens de vakantie en dat is helemaal ok. Je moet zeker doen wat voor je werkt, alleen als je dan een dagje weggaat met je dierbaren, ben er dan ook ‘echt bij’ en laat je niet afleiden door die telefoon of mailing.

Zodra je deze tips implementeert tijdens je welverdiende vakantie, zal je écht fit(ter) terugkomen en vol energie…Fijne vakantie!

Oh ja, blijf je thuis en wil je een keer (extra) komen trainen in de studio? Je bent zeker welkom.

"The way you are" is not "who you are".
- Dusan Djukich

Actief en resultaatgericht trainen.

No excuses,
start growing.

Ben jij klaar voor the next level en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  

Je bent altijd welkom voor een kennismaking.

Adresgegevens

Moerbei 8a
3371 NZ  Hardinxveld-Giessendam

088 2052500
info@growing.nl

Geen event meer missen?

Wil je geen event missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een mail wanneer je jezelf aan kunt melden voor een event.

Inschrijven